pátek 28. září 2012

Nejčastěji užívané přípravky na vlasy za poslední měsíc

Hezký sváteční den přeji Všem!

Dnešní příspěvek bude o tom, jaké přípravky určené k péči o vlasy jsem za poslední dobu používala nejčastěji, doba=srpen a září. O některých z nich jsem na blogu už psala, některé jsou horkými novinkami, s některými jsem spokojena, s jinými méně, takže pokud rádi nahlížíte do cizích koupelen, tento článek je třeba i pro Vás.

Snažila jsem se nafotit hezké fotky produktů i detailů, avšak notebook mi nechce vzít Xd kartu z foťáku, tudíž opět vypůjčuji fotky z netu a následně se omlouvám za jejich kvalitu.

1) Šampon L'oreal Elvital Arginin Resist
Nevím proč, ale našla jsem obrázky s tímto šamponem pod názvy L'Oreal Elseve, Elvive a Elvital. Nemůžu přijít na to, jaký je mezi nimi rozdíl, možná snad žádný. Já mám tady Elvital, ale obal i balení jsou naprosto stejné. Tenhle šampon jsem si koupila v dobré víře, že mi pomůže se slabými a padajícími vlasy. Voní, řekla bych, klasicky "lorealovsky", pění dobře, konzistence je klasická jako u šamponu. Ale nadšená z něj nejsem. Vlasy mi přestat nepadaly, silnější snad také nebyly a co je nejhorší, po umytí jsem je měla prostě děsné! Na omak odporné, jako by na nich zůstával nějaký neviditelný film, nedaly se pořádně rozčesat a o menším vypadávání ani nemluvě. Nicméně vlasy uměl umýt a očistit od nečistot, mastnoty apod. Už si ho nikdy nekoupím. Je to zvláštní, protože jsem jedna z mála, které nevyhovuje, ze všech stran na něj slyším chválu, stejně tak jako třeba na sprej.

2) Regenerační šampon Garnier Ultra Doux s Avokádem a karité na suché a poškozené vlasy

Vlasy mají být vyživené do hloubky, pružné, lesklejší, lépe se rozčesávat a mají překypovat zdravím. Méně či více tak realita opravdu vypadá. Z tohoto šamponu jsem nadšená! A stejně tak i z jeho ceny, která byla něco kolem 30 Kč (akce v Rossmanu). Překrásně voní, ačkoliv avokádo tam moc necítím a karité vlastně ani pořádně neznám :)), spíše bych to přirovnala k mandlové vůní, která musí vonět snad každému. Vlásky jsou po použití oprvadu pěkné na omak, hladké, měkké a lesklé až je mi někdy líto používat kondicionér, protože mám pocit, že přebije účinek Ultra Doux. Šampon je dostupný v různých variantách a vůních, takže určitě najdete ten pravý pro své vlásky. Za tu cenu bych ho opravdu doporučila vyzkoušet. Jediné minus je hrozné otevírání, které je dobré na zlomení nehtů.

3) Termofixační uhlazující sprej L'Oreal Hot Liss



Psala jsem o něm recenzi tady a budu se jen opakovat, když uvedu, že jsem z něj nadšená a považuji ho za jeden z nejlepších nákupů měsíce. Krásně voní, plní svůj účel, vlasy vypadají o 90% lépe se sprejem než bez něj. Doporučuji všemi deseti!

4) Kondicionér Cien s provitaminem 
Jako první uvedu jeho velké plus-->300 ml balení, tedy velké a malá cena, něco kolem 30-40 Kč, zakoupeno v Lidlu. S kosmetikou Cien jsem zkušenosti neměla, zatím používám tento kondicionér a sprchové gely, ale o těch někdy později. Kondicionér je určen pro suché a poškozené vlasy, vlasy se mají snáze rozčesávat a vypadat zdravěji. To druhé se neshoduje, to první ano. Pokud jsem pečlivě četla, výrobek neobsahuje silikon, naopak je v něm obsažen panthenol, což je velké plus! Má praktické a jednoduché otevírání, klasickou šamponovo-mýdlovou vůni, krémovou konzistenci a je zkrátka fajn. Vlasy vypadají opravdu dobře, snáze se rozčesávají, ale jejich vypadávání to bohužel nepomůže :( Holt ne všechno je dobré na všechno. Budu se opakovat, ale určitě stojí za vyzkoušení!

5) Sérum na roztřepené konečky Balea
zde jsem o tomto výrobku už něco málo psala. Je to takový pomocníček za pár korun, který udělá docela fajn službu, ale zázraky čekat nemůžete. Stačí ho opravdu málo, takže 30ml balení mi třeba vydrželo půl roku a to mi ještě dost zbývá. Používám ho docela často, mám velice suché konečky a i přes to, že je pravidelně zastřihávám, vyžadují ještě nějakou péči "navíc". Po použití tohoto olejíčku konečky ožijí, nejsou suché, mají lesklejší a zdravější vzhled. Občas ho použiju na celou délku vlasů, ale tam je riziko, že to přeženu a budu chodit s mastnými splihlými prameny, takže příliš nedoporučuji tento postup.

6) Vlasová voda bylinná, lopuchová firmy Luna
Neustále řeším problém s mými vypadávajícími vlasy a na jednom foru jsem se dočetla, že tahle vodička je docela dobrým pomocníkem. Stála asi třicet korun v Dmku, obsah je 120 ml. Používá se jak na mokré tak suché vlasy, respektive pokožku hlavy, nakapete vodičku, tři minuty masírujete a hotovo. Má zabraňovat vypadávání a lupům. Lupy nemám, nemohu soudit, ale s vypadáváním zatím příliš nepomohla. Aplikace je docela jednoduchá, ale i tak se neubráním tomu, aby mi voda netekla po celé hlavě. Vůně je docela specifická, bylinková. Zatím žádné zlepšení nemohu potvrdit, čeho jsem si však všimla je svědící pokožka hlavy a jakési nehezké nedostatky  na pokožce hlavy, které jsem tam dříve neměla. Nemohu s určitostí říct, že je má na svědomí právě tahle voda, ale dříve jsem je tam neměla. Každopádně ji chci používat dále, třeba to pomůže časem, jako skoro všechno.

7) Tabletky Vápník, hořčík+zinek Forte obohacen o vitamin D3 od firmy Walmark
Tento doplněk stravy jsem dostala k Vánocům a používám ho (bohužel ne vždy pravidelně) od té doby. Pokud má nějaké účinky, nevidím je, ale pro dobrý pocit je beru dále. Mají pozitivně působit na zdravé nehty, zuby, vlasy a kosti (abych byla upřímná, z tohoto výčtu mám zdravé snad jen kosti). Sama bych si je asi nekoupila, nicméně asi je dobré "něco brát" :))

A to by bylo vše. Napište vaši zkušenost s výrobky o kterých jsem dnes psala, ráda si počtu! :)
Pěkný víkend!

4 komentáře:

  1. Já mám z tvého výčtu zkušenosti pouze s Cienem a je opravdu super :)
    Teď testuji šampony Balea za 30 CZK bez silikonů .. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekný postík :)
    Poď na Giveaway :)
    Výhra je 600,-Kč na útratu na www.slevomat.cz :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/10/giveaway-iv.html

    OdpovědětVymazat
  3. So šampónmi Garnier som veľmi spokojná, tento som ale ešte neskúšala.

    OdpovědětVymazat
  4. od cienu kondicionerm jsem měla hodnekrát a výborný :) ráda bych se stala tvojí čtenřákou, ale nikde nevidiím tvé čtenáře, kam bych se mohla přidat.. ale přesto bych tě moc ráda pozvala k sobě an blog, kde budu moc ráda když se zúčastníš giveaway nebo se staneš mojí čtenářkou :) a napiš mi jestli už máš kolonku s pravidelnými čtenáři abych se mohla potom přidat... :) onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat